Een prachtige Kinderkrant.
Een prachtige Kinderkrant. ((Foto: PR))

Eerste Haarlemse kinderkrant 'Jong023'

HAARLEM - Op donderdag 14 februari reikte burgemeester Jos Wienen de eerste exemplaren van de Haarlemse kinderkrant 'Jong023' uit. De burgemeester maakte zijn entree over de rode loper en werd met luid applaus ontvangen in de aula van de Zuiderpolderschool. Haarlemse kinderen hebben nu dus een eigen krant met Haarlems nieuws van en voor kinderen.

Leerlingen Youssra en Lizzy hadden de prijsvraag op de Zuiderpolderschool gewonnen. Daarom mochten ze de burgemeester kort interviewen. Ook kreeg hij een boek met suggesties en vragen van de kinderen overhandigd. "Ik hoop dat deze krant bij jullie in de smaak valt en dat jullie later ook de krant gaan lezen", zegt de burgemeester enthousiast. "Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de inhoud en naar jullie reacties."

De kinderkranten werden vervolgens per bakfiets van de BuurtMus naar binnen gereden. Hierna overhandigde de burgemeester de eerste exemplaren officieel aan de winnaressen. Ook nam de burgemeester de tijd om samen met de kinderen de krant te lezen en vragen te beantwoorden.

Bij alle andere Haarlemse basisscholen is de kinderkrant ook gisteren bezorgd. 'Jong023' is geïnspireerd op de Rotterdamse kinderkrant 'Jong010'. De krant zal maandelijks verspreid worden over alle 6.300 leerlingen van de groepen 5 t/m 8 in Haarlem. Het doel is de kinderen meer leesplezier te bieden en de binding met de stad te versterken. In de acht pagina's tellende krant worden veel onderwerpen behandeld: 'Hoe weet je of je verliefd bent?', Hoe duurzaam is jouw school?' en 'Wat zou je doen als je één dag burgemeester was?'.

De Haarlemse kinderkrant wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente, fondsen en lokale sponsors als Natuur en Milieueducatie, Spaarnelanden, de Groene Mug en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

(bron gemeente Haarlem)

Meer berichten