Tatami voor minister Wopke Hoekstra

HAARLEM - "Wat is het leuk om weer eens op de dojo mat te staan', aldus CDA-minister Wopke Hoekstra, in het bezit van de gele band in judo. De sportieve minister was woensdag 27 februari te gast in sportcentrum Kenamju in Haarlem, waar hij een training van karate-talenten bijwoonde.

Hoekstra werd ontvangen door Dennis Heijnen, lijsttrekker van het CDA Noord-Holland, Peter van der Aart van Team Sportservice Noord-Holland en Rene Oerlemans van Kenamju Karate. Het CDA Noord-Holland vindt dat de provincie veel meer aan de ondersteuning van sport en vrijwilligers moet doen. Samen met Team Sportservice heeft de partij een Sportmanifest opgesteld, die zij aangeboden hebben aan de minister. In het sportmanifest wordt het belang van Breedtesport, Talentontwikkeling en Vrijwilligers benadrukt. Heijnen: "De zeven regionale huizen van sport in onze provincie moeten verder worden versterkt, net als de regionale trainingscentra. Wij vinden dat de provincie hier veel meer aan kan bijdrage dan zij nu doen."

Karatekampioen Tyron Lardy was aanwezig om de minister te vertellen over zijn ambitie om aan de Olympische Spelen van Tokio mee te doen, waar karate voor het eerst op de agenda staat Lardy vertelde hoeveel hij aan de vrijwilligers bij Kenamju te danken heeft. Er worden toernooien georganiseerd, de ledenadministratie is op orde en er wordt flink wat afgereden om kinderen naar toernooien te brengen.

De minister kreeg een karate pak aangeboden met de tekst, Wopke Hoekstra, Team CDA. De minister wenste de kinderen en Tyron Lardy veel succes met hun ambities. En uiteraard wenste hij provinciaal lijsttrekker Dennis Heijnen goede verkiezingen toe op 20 maart.

Meer berichten