Iedereen hand in hand bij de opening van Da Vinci.
Iedereen hand in hand bij de opening van Da Vinci. ((Foto: PR))

Ontmoetingsplek Da Vinci viert een-jarig bestaan

HAARLEM - Da Vinci, centrum voor ontmoeting, heeft zichzelf in een jaar wijkoverstijgend gemaakt. Da Vinci biedt onderdak aan het Odensehuis (mensen met beginnende dementie), het Inloophuis Kennemerland (voor wie met kanker te maken heeft) en de Herstelacademie (herstel na ontwrichtende ervaringen als verslaving en psychische klachten). Op 14 april wordt het een-jarig bestaan gevierd.

Een middag vol muziek en activiteiten, van 12.00 tot 16.00 uur, met natuurlijk een hapje en een drankje. Om twaalf uur opent wijkraadsvoorzitter Frank Hilterman het feest en dan trapt de Wereldmuziekschool af met een optreden.

Programma

Een greep uit het programma: kinderactiviteiten, workshops Tai Chi, dansen voor ouderen en Oudhollandse spelletjes. De hele middag is er muziek: naast onze DJ komen de Spaarnezangers langs met meezingers en ook kunt u genieten van Turkse dans.

Wijkkantine

Maar Da Vinci is méér. Dit centrum voor ontmoeting doet zijn naam eer aan. Kom kennismaken met de bijzondere instellingen die er huizen: het Odensehuis voor mensen met beginnende dementie, het Inloophuis Kennemerland voor mensen die met kanker te maken hebben, de Herstelacademie en niet te vergeten DOCK.

Deze organisaties maken Da Vinci wijkoverstijgend. Elk heeft zijn eigen gemotiveerde groep van vrijwilligers. U kunt daar ook bij aansluiten. Het kloppend hart is de wijkkantine die als motto heeft 'voor en door wijkbewoners'.

Adresgegevens Da Vinci, Leonardo Da Vinciplein 73 Meerwijk.

Meer berichten