Een van de praalwagens in voorgaande jaren.
Een van de praalwagens in voorgaande jaren. ((Foto: Onno Hulshof))

Haarlem in het teken van bloemen

HAARLEM/HEEMSTEDE - "Changing World", dat is het thema voor het Bloemencorso 2019. Dit weekend rijdt de caravaan van Noordwijkerhout naar Haarlem. Nieuw is dat de praalwagens dwars door het centrum van Heemstede gaan rijden. De nieuwe route die de stoet tussen 19.40 en 21.30 uur volgt, loopt vanaf de Herenweg via de Van Merlenlaan, Raadhuisplein, Raadhuisstraat, Binnenweg, Bronsteeweg-zuid, Lanckhorstlaan en weer via de Herenweg richting Haarlem.

De winkeliers aan de Raadhuisstraat en Binnenweg organiseren hier omheen tal van leuke activiteiten, zoals een kinderdraaimolen, bloemenmeisjes en straatartiesten.

Staan- en tribuneplaatsen

Zaterdag 13 april start om 9.15 de 40 kilometer lange tocht van het Vuurtorenplein in Noordwijk totdat hij 's avonds om 22.00 uur eindigt bij Raaks in Haarlem.De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en meer dan dertig prachtig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor vele honderdduizenden bezoekers, en zijn er tribuneplaatsen te boeken. Kijk op de website welke gemeente welke plaatsen beschikbaar heeft.

Etalagewedstrijd

Zondag 14 april staan de praalwagens nog de hele dag in het hart van bloemenstad Haarlem. De Haarlemse ondernemers doen mee aan een etalagewedstrijd die in het teken staat van het corso. Ook is er aan de kinderen gedacht. Voor hen is er een speciale kindercorso.

Kijk voor het hele programma en de route op de website https://www.bloemencorso-bollenstreek.nl.

Meer berichten