Special Made; Nieuwe Hobby Handwerk winkel in de Cronjé

Partnerbijdrage
Kom ook langs bij Special Made.
Kom ook langs bij Special Made. (Foto: PR)

HAARLEM - Evelien begon in 2010 een hobby-handwerkwinkel in Alkmaar onder de naam Special Made. Haar man was daar voorganger van de evangelische kerk Citylight. Doel van de winkel was vooral aandacht voor mensen. Naast verkoop daarom ook veel workshops en kinderfeestjes. Dit alles met hulp van vrienden – soms in het kader van re-integratie. De winkel werd een groot succes!

Evelien is geboren en getogen in Haarlem en elke week kwam ze daar nog bij haar ouders aan de Schoterweg. De Cronjestraat was de straat uit haar jeugd en juist daar wilde ze graag een nieuwe winkel beginnen. Haar man werd voorganger in Immanuel, een gezellige kerk aan de Medanstraat in de Indische buurt. En voor Evelien werd een hartenwens vervuld: Ze kon in 2017 een kralenwinkel overnemen in de Cronjestraat en op 1 Mei werd dat Special Made Haarlem.

Er is in de winkel ruimte voor workshops en (kinder) feestjes voor 16 personen: sieraden maken, haken, breien, vilten, mozaïeken, werken met klei, porseleinverf, glas beschilderen, zeepjes maken en zeepkettingen, weven met kralen en nog veel meer. Motto van de winkel is: jij bent speciaal gemaakt om speciale dingen te maken. Wij geven mensen het gevoel dat zij speciaal, bijzonder en creatief zijn.