Horlogerie Klemann sluit haar deuren

Partnerbijdrage
Peter Klemann blijft zijn vak uitoefenen maar gaat het wat rustiger aan doen.
Peter Klemann blijft zijn vak uitoefenen maar gaat het wat rustiger aan doen. (Foto: PR)

HAARLEM - Zaterdag 1 juni is de laatste dag dat de bekende winkel van Horlogerie Peter Klemann aan de Ged. Oude Gracht 111 Haarlem Centrum geopend is. Hierna verdwijnt de winkel en gaat Klemann uitsluitend nog uurwerk-reparaties doen voor juweliers. Na 38 jaar vindt hij het mooi geweest om naast reparaties ook een winkel draaiende te houden.

Partnerbijdrage dossier

Klemann: "Aan klandizie geen gebrek. Maar een winkel is toch gauw een 60-urige werkweek. Dat heb ik altijd met heel veel plezier gedaan maar nu is de tijd gekomen om het wat rustiger aan te gaan doen." Deze maand wordt hij 60 jaar. "Maar ik ga door met dit mooie ambacht." Gaat hij enthousiast verder: "De techniek van horloges is zo mooi. Het kan mij niet klein genoeg en gecompliceerd zijn!"

Hoge kortingen

De opheffingsuitverkoop loopt storm. Aanvankelijk dacht Klemann 1 augustus de deur te sluiten. "De uitverkoop loopt zo goed dat ik dat plan heb moeten bijstellen. We sluiten nu dus 2 juni. Zaterdag 1 juni is de allerlaatste dag. Maar" haast hij zich te zeggen: "er is nog genoeg!" Zowel in de basiscollectie, met merken als b.v. Prisma, Casio en Swatch als in het hogere segment met topmerken als: Tissot, Seiko, Citizen, Victoriamix en Maurica Lacroix. Tevens is er nog een uitgebreide collectie kinderhorloges. En dat alles met hoge kortingen tot wel 70 procent.

Wat garantie betreft hoeven de klanten zich geen zorgen te maken. Alle horloges hebben sowieso twee jaar fabrieksgarantie. Dus dat wordt gewoon opgelost. "Kijk als je een Seiko koopt op Schiphol en er is wat mee dan breng je hem hier ook gewoon naar een juwelier." Aldus Klemann.

Geopend t/m zaterdag 1 juni van dinsdag t/m zaterdag : 9:00 - 17:30 uur. Gedempte Oude Gracht 111 Haarlem Centrum.