NZH Vervoer Museum centrum van theaterwandeling Halte Eglentier

Uitgaan
Stap mee en oude tijden herleven.
Stap mee en oude tijden herleven. (Foto:PR )

HAARLEM - Een komedie in een bus? Een muzikaal drama in de Blauwe Tram? Of een lekke band tijdens een ritje met een 'nieuwe' bus uit 1966? Stap in bij Halte Eglentier van Theatergroep Eglentier en maak een verrassende reis mee in en rond het NZH Vervoer Museum in Haarlem.

Theatergroep Eglentier neemt het publiek weer mee op avontuur langs spannende locaties. Vier korte voorstellingen worden gespeeld in het museum, dat sinds een aantal jaren is gevestigd aan de A. Hofmanweg 35 in de Waarderpolder in Haarlem. Steeds speelt de locatie een actieve rol in de voorstelling. Soms ligt hij in het verlengde van het stuk, een andere keer wordt juist het contrast gezocht. Het publiek wandelt van voorstelling naar voorstelling, uiteraard weer onder begeleiding van een gids.

Vier korte theatervoorstellingen in museum

Woordvoerder Beatrijs Rinkel legt uit: "Vier theatermakers zetten met de spelers van de theatergroep vier totaal verschillende korte voorstellingen neer. In Halte Eglentier krijgt het publiek niet alleen theater voorgeschoteld, maar ook nog eens een inkijkje in het prachtige museum met al haar oude bussen en trams."

Vrije hand

De theatermakers die met de spelersgroep aan de bak gaan zijn Evelien Hofhuis, Marcel Kragt, Julia Spoelstra en Linde van Tienen. Zij kregen van de theatergroep de vrije hand om een voorstelling te maken. "Enige verbindende factor is het museum. Zo ontstonden er vier totaal verschillende voorstellingen."

Keuze overlaten aan het lot

Een van de deelnemende regisseurs is Evelien Hofhuis. Zij werkt voor het eerst met de spelersgroep van Eglentier nadat ze zelf een aantal voorstellingen meespeelde. "Ons gaat over keuzes. Ben jij je wel bewust hoeveel keuzes je maakt op een dag? En hoe zou de wereld eruitzien als we helemaal geen keuzes meer zouden maken? We hopen dat we het publiek zullen verrassen met onze andere vorm van spel en interactie."

Informatie

Halte Eglentier door Theatergroep Eglentier op 17, 18, 19, 24, 25 en 26 mei. Aanvang vrijdagen en zaterdagen om 20.00 uur. Zondagen om 14.30 uur.

Wees op tijd, anders mist u de bus. Locatie NZH Vervoer Museum, A. Hofmanweg 35, Haarlem. Kaarten zijn te reserveren via de website https://www.eglentier.nl