De straat wordt een stuk gezelliger.
De straat wordt een stuk gezelliger. ((Foto: PR))

Bij Bosshardt helpt Haarlem vergroenen

HAARLEM - Nederland versteent en daarom heeft de gemeente Haarlem burgers gevraagd of zij mee willen helpen met het weer groen maken van onze stad. Een aantal vrijwilligers en bezoekers van Buurtsteunpunt Bij Bosshardt aan de Bandoengstraat besloot daarom hun straat zelf op te fleuren. Op woensdag 5 juni gingen ze samen aan de slag, wat niet alleen voor saamhorigheid zorgde, maar ook voor een prachtige groene straat.

Groen zorgt voor zuurstof

Het is woensdagmiddag en bewoners van de Bandoengstraat zijn druk in de weer met planten, bloemen in allerlei kleuren en zakken zand. In de straat gaan steeds meer deuren open, mensen komen even een kijkje nemen of helpen spontaan mee.

"Vroeger had ik een prachtige tuin, maar ik kan deze op mijn leeftijd helaas niet meer bij houden," vertelt buurtbewoner Dinnie, terwijl buurjongen Mathew druk bezig is met het aanleggen van een geveltuin voor haar huis. "Daarom ben ik zo blij met dit initiatief, de straat wordt een stuk gezelliger," zegt Dinnie enthousiast.

Voordelen

Maar het gaat niet alleen om gezelligheid, "groen zorgt voor zuurstof en daar begint alles mee. Als we allemaal mee helpen, kunnen we echt een verschil maken," legt Willie uit, ze is een actieve buurtbewoner en betrokken bij ontwikkelingen in de stad. "Bovendien kan het water dan ook beter weg lopen, vult één van de vrijwilligers aan. Kortom, meer groen heeft alleen maar voordelen.

Betrokken buurt

In de Bandoengstraat beginnen ze in ieder geval goed. Zes boomspiegels voor het Buurtsteunpunt zijn beplant, er zijn plantenbakken neergezet en geveltuintjes aangelegd. Het resultaat mag er zijn, wat een mooie middag in deze betrokken buurt, hopelijk volgen veel straten hun voorbeeld.

Bij Bosshardt Haarlem

Bij Bosshardt Haarlem maakt onderdeel uit van Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidzorg Noord-Holland. Een buurtsteunpunt met en voor de buurt. Iedereen is welkom. Of het nu gaat om een praatje en een kop koffie, een maaltijd of hulp bij het invullen van formulieren. Indien nodig kunnen mensen ook doorverwezen worden naar instanties waar zij hulp kunnen krijgen.

Meer berichten