Niets aan de hand maar ga wel aan de kant.
Niets aan de hand maar ga wel aan de kant. ((Foto: PR))

KinderBeestFeest viert jubileum

HAARLEM - Lange colonnes onder begeleiding van politiemotoren. Vrijdag 14 juni werd voor de 20e keer het KinderBeestFeest georganiseerd, het jaarlijks besloten feest in ARTIS voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Onder begeleiding van politiemotoren gingen 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar ARTIS te brengen voor een onvergetelijke avond. Het motto van het KinderBeestFeest was: 'Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant'.

Een unieke avond voor zieke kinderen en hun gezinnen

In 2000 namen twee dierverzorgers in navolging van een evenement in Blijdorp het initiatief tot een feestelijke avondopenstelling van ARTIS voor kinderen van het Emma Kinderziekenhuis. Het feest was een succes en een vervolg kon niet uitblijven. In samenwerking met de hulpdiensten werd bedacht dat de kinderen zouden worden opgehaald met diverse hulpverleningsvoertuigen. Zo konden nog veel meer kinderen worden uitgenodigd! In 2010 is Stichting KinderBeestFeest opgericht, de organisatie is volledig in handen van mensen die zich hiervoor vrijwillig inzetten. Het feest is een niet meer weg te denken jaarlijkse avond, waarbij niet alleen ARTIS, maar heel Amsterdam even op zijn kop staat voor deze bijzondere gasten!

5000 gasten

Zo'n 1250 kinderen waren uitgenodigd door ruim 45 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies NoordHolland, Zuid-Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Naar verwachting kwamen in totaal ongeveer 5000 gasten. Meer dan 1500 vrijwilligers zijn in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen.

Meer berichten