De oerkap was de finish van de loop Amsterdam Haarlem.
De oerkap was de finish van de loop Amsterdam Haarlem. ((Foto: PR Website nacht van de Vluchteling))

Massale solidariteit met vluchtelingen in de wereld

HAARLEM - Duizenden mensen hebben afgelopen weekend meegedaan aan de tiende editie van de Nacht van de Vluchteling. De tocht van Amsterdam naar Haarlem (40 kilometer) heeft tot nu toe 196.838,- euro opgebracht. Het startschot klonk stipt middernacht in de nacht van 15 op 16 juni op de Westergasfabriek. De route ging richting het Amsterdamse Bos en langs de ringvaart rondom de Haarlemmermeerpolder. Via de dorpjes Zwanenburg en Halfweg passeerde je de polders en het groene gebied van Haarlemmerliede. Daarna is het genieten bij de Veerplas, de Binnen Spaarne en werd er gefinisht bij het sfeervolle Stadsstrand de Oerkap.

Voor deze wandeling hadden zich 810 lopers aangemeld die verdeeld waren over 147 teams die deelnamen aan de tocht die eindigde bij Stadsstrand de Oerkap. In totaal liep er een recordaantal van ruim 5600 lopers mee, verdeeld over diverse wandelingen in Nederland.

Dankzij het goede weer en honderden vrijwilligers onder andere bij de rustpunten op de routes, was het aantal uitvallers tot een minimum beperkt gebleven. In Den Haag verwelkomde burgemeester Krikke enthousiaste lopers, nadat zij zelf de laatste 10 kilometer liep, en rapper Diggy Dex was bij de finish in Amersfoort. In Arnhem was burgemeester Marcouch er zelfs nog eerder dan de eerste lopers. Deelnemers kregen bij aankomst de exclusieve Nacht van de Vluchteling medaille omgehangen, met applaus van honderden supporters, familieleden en vrienden.

Tussenstand

Bij deze tiende editie van de Nacht van de Vluchteling liep een recordaantal van ruim 5600 deelnemers mee. De tussenstand van de opbrengst bedroeg vanochtend 1.544.566 EUR. Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling toonde zich verheugd: 'Nederland heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien, fantastisch zoveel enthousiasme en solidariteit met vluchtelingen in de wereld', zei ze bij de finish in Den Haag. De opbrengst besteedt Stichting Vluchteling aan levensreddende noodhulp voor vluchtelingen in de wereld. Vorig jaar kregen ruim 880,000 vluchtelingen in 28 landen noodhulp van Stichting Vluchteling.

Meer berichten