Een prachtig uitzicht.
Een prachtig uitzicht. ((Foto: Ad Timmers))

Kunst in Schalkweide; waan je in Indonesie

HAARLEM - Middenin een levendige woonwijk in Schalkwijk, op loopafstand van het winkelcentrum en de Ringvaart, ligt woonzorgcentrum Schalkweide. Het telt twaalf etages, waarvan de bovenste drie bestaan uit serviceflats met onze thuiszorg binnen handbereik. Schalkweide biedt gespecialiseerde zorg aan 190 cliënten.

Er zijn kleinschalige woongroepen voor mensen met gevorderde dementie en zelfstandige appartementen voor mensen met een lichte vorm van dementie of een lichamelijke aandoening. Verspreid door het huis is een aantal gezellige huiskamers.

Op de zesde verdieping is de afdeling ''Indonesië'' gelegen. De intree bij de lift geeft dat al een beetje aan. Alleen de gangen waren nog wat '' saai ''

Daar heeft het bestuur iets op gevonden door de kunstenaar Marianne Brinkman te vragen om daar verandering in te brengen. En dat heeft zij dat gedaan. Een complete metamorfose is er ontstaan.

De reacties zijn verschillend maar het merendeel van de bewoners zijn erg blij. Zoals een '' balkon kamer '' met uitzicht op zee. Je waant je in een mooi hotel 4*hotel op Bali. Al met al een prachtige aanvulling van dit verzorgingshuis.

Meer berichten