Foto: Vis schotel Haarlem Culinair foto Pixabay Shen Xin

Zilveren jubileum Haarlem Culinair

HAARLEM - Wat in 1995 begon met het vieren van 750 jaar Haarlem, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend culinair fenomeen. Nu, 25 jaar later, viert Haarlem Culinair naar zilveren jubileum. Niet alleen in Haarlem, maar ook regionaal, landelijk en zelfs buiten de landsgrenzen staat Haarlem als Culinaire Hoofdstad prominent op de evenementenagenda.

Tijdens de 25e editie van Haarlem Culinair, die vandaag start, worden twee nieuwe initiatieven toegevoegd aan het programma.

Op zondag is het mogelijk om deel te nemen aan de Smulpaap Tour. Met twee personen kan men bij elk van de 13 restaurants de wijn spijs combinatie 'De Smulpaap' proeven één gerecht en twee proefglazen wijn. Het gerecht en de wijn die worden geserveerd zijn door de jury op zaterdag beoordeeld voor De Smulpaap. Restaurant Ratatouille Food & Wine komt met de Chef's Table. Op het dak van de cocktailbar is een pop-up restaurant ingericht waar dagelijks op vaste tijden een 3-gangenmenu wordt geserveerd.

Nieuwe deelnemers

Naast de vaste restaurant zijn er ook twee nieuwkomers: Bambu Kitchen & Bar en Restaurant Pand 13. Twee Haarlemse sterrenrestaurants, Restaurant ML en Ratatouille Food & Wine, geven wederom weer hun visitekaartje af.

Verder zijn aanwezig: Restaurant Fris, Restaurant Brick, Dodici, Fortuyn, Bistrobar Indonesia, Restaurant & Bar Diga, Restaurant Parels, Ristorante Napoli en Ome Pietje. Donderdag gaan de hekken om 17.00 uur open waarbij de officiële opening om 19.00 uur zal zijn.

De overige dagen kan er vanaf 13.00 worden aangeschoven. Om 23.00 uur gaan de restaurants en centrale bar dicht. Kijk voor meer informatie over de restaurants op Haarlem Culinair

Meer berichten