Autoluw, ene kwestie van wennen?
Autoluw, ene kwestie van wennen? ((Foto: Christa Warmerdam))

Alert: Waarschuwingsperiode nieuw autoluw gebied voorbij

HAARLEM - Sinds 1 juli is een groter deel van de binnenstad autoluw. De maand juli is door de gemeente gebruikt om gebruikers van het gebied te laten wennen aan de veranderde situatie. Vanaf 1 augustus gaan de handhavers echt controles uitvoeren en indien nodig boetes uitschrijven.

Alleen tijdens de venstertijd, van 6.00 tot 11.00 uur, mogen auto's, motor- en bromfietsen, busjes en vrachtwagens het voetgangersgebied in voor laden en lossen. Alleen pashouders mogen na 11.00 uur het gebied in om te laden en lossen. De pas moet zichtbaar achter de voorruit liggen.

De beweegbare palen staan nu nog niet bij de ingangen van het nieuwe autoluw gebied. In de loop van september verplaatsen we de palen. Daarna staan deze buiten de venstertijden omhoog. De toegangspas kan dan gebruikt worden om de palen naar beneden te laten.

Inrichting nieuw autoluw gebied

Voor de inrichting van de vrijgevallen parkeerplaatsen maakt de gemeente met inbreng van bewoners een plan. Dit plan wordt in september gepresenteerd. De uitvoering van dit plan vindt plaats in het najaar. De bomen worden geplant in het komende plantseizoen (november t/m maart).

Meer informatie over de uitbreiding van het autoluwe gebied is te lezen op projectpagina gemeente Haarlem

Meer berichten