Vrijwilligers zijn welkom op de IVN-werkdag in het Poelbroekbos in Schalkwijk.
Vrijwilligers zijn welkom op de IVN-werkdag in het Poelbroekbos in Schalkwijk. ((Foto: Aangeleverd))

IVN-werkdag in Poelbroekbos

HAARLEM - Het IVN Zuid-Kennemerland verzorgt samen met de gemeente Haarlem en Spaarnelanden zaterdag 17 augustus een leuke werkdag in het Poelbroekbos in Schalkwijk. De deelnemers gaan zagen, maaien met een zeis, braamstruiken / berenklauw weghalen en takkenrillen maken. Leuke natuurklussen met een groep enthousiaste natuurliefhebbers.

Het nieuwe natuur / bosgebied Poelbroekbos ligt in Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan en tussen Schalkwijk en de ringvaart Haarlemmermeerpolder. Ooit aangelegd als wandelbos voor de bewoners van Schalkwijk, maar ondertussen is er leuke natuur ontstaan. Later gaat IVN het oorspronkelijke plan van hakhoutbeheer weer uitvoeren. De natuurwerkers gaan hierbij het bos omvormen van hoog gesloten bos naar meer open structuren met ruimte en licht voor planten op de bodem. Dit leidt tot een hogere natuurwaarde; ook voor padden en mezen, winterkoning, dagkoekoeksbloem, etcetera.

Iedereen kan en mag meedoen. Verzamelen om 9.30 uur zaterdag 17 augustus op de parkeerplaats van volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan / Oude Schipholweg. Neem eigen koffie en thee mee. De organisatie zorgt voor gereedschap, begeleiding, handschoenen, extra koffie en thee en vlaai.

Doe stevig schoeisel aan en trek een lange broek aan en iets dat de armen bedekt bijvoorbeeld een T-shirt met lange mouwen. Of een werkblouse met lange mouwen. Ervaring is niet noodzakelijk.

Aanmelden

Maak kennis met werken in de natuur op deze nieuwe, leuke werkplek. Aanmelden via www.ivn.nl/zk of bel of sms met Marc van Schie via 06-22575748.

Meer berichten