Voormalig raadslid GroenLinks Tilly van der Burgt overleden

Tilly van der Burgt.
Tilly van der Burgt. ((Foto: Gemeente Bloemendaal))

BLOEMENDAAL - Tilly van der Burgt, voormalig raadslid voor GroenLinks in Bloemendaal, is overleden aan verwondingen die zij heeft opgelopen door een brand in haar woning. De brand woedde donderdag 15 augustus in haar appartement aan de Brederodelaan in Bloemendaal. De oorzaak is tot nu toe niet bekend. Van der Burgt stapte in 2015 om gezondheidsredenen uit de raad. Ze is vele jaren politiek en maatschappelijk zeer actief geweest in de gemeente Bloemendaal.

Het overlijden van Tilly van der Burgt heeft de partij geschokt, laat zij in een bericht weten.

We denken met dankbaarheid en bewondering aan haar unieke eigenzinnigheid en langdurige inzet.

De Fractie van GroenLinks Bloemendaal en Bestuur GroenLinks ZuidWest-Kennemerland laat weten dat  Tilly veel betekend heeft voor GroenLinks Bloemendaal. "Lange tijd was zij zeer betrokken in en bij de Bloemendaalse samenleving, o.a. ten behoeve van opvang van vluchtelingen op het PZ-terrein en recent nog op Dennenheuvel in Bloemendaal. Zij was lange tijd bestuurslid van Progressief Bloemendaal en GroenLinks Bloemendaal. Zij was GroenLinks-(steun)fractielid van medio 1997 tot 2009 en fractielid vanaf maart 2014 tot in februari 2015."

In de maanden van de voorbereiding van de fusie Bloemendaal-Bennebroek was Van der Burgt GroenLinks-fractievoorzitter. In de politiek was zij vooral actief in de commissie Samenleving, maar over alle onderwerpen had zij wel 'het nodige' te zeggen, zeker ook over bouwzaken - Tilly is jarenlang actief geweest in de Vrouwen Advies Commissie die adviseerde over de praktische bruikbaarheid van woningbouwplannen.

"Tilly kennen wij als meelevend, altijd hulpvaardig en met oog voor duurzaamheid en groen en het welzijn van alle mensen - rijk of arm - en dieren.

De uitvaart van Van der Burg is vrijdag 23 augustus.

Meer berichten