Een zonovergoten dag zorgde voor een goede sfeer op het jeu de boules toernooi vorig jaar.
Een zonovergoten dag zorgde voor een goede sfeer op het jeu de boules toernooi vorig jaar. ((Foto: ))

Jeu de boules voor het goede 'doules'

HAARLEM - Op zondag 8 september vindt alweer de vierde editie van het Bretels Boules Toernooi plaats. De opbrengst van het toernooi gaat naar Stichting Bretels, een stichting die zich inzet voor jonge gezinnen die een ouder verliezen. De mobiele banen van Mooie Boules worden uitgerold op het parkeerterrein van de BakkeRij in de Waarderpolder. Het terrein wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot gezellig festivalterrein waar men kan strijden om de felbegeerde Bretels Boules Bokaal.

Een jeu de boules toernooi voor jong en oud!

Jeu de boules & Bitterboules Jeu de boules, de van origine Franse balsport, is een spelletje dat gespeeld kan worden door jong en oud. Ervaring is niet nodig en iedereen kan mee doen. De wedstrijden worden gespeeld op de kunstgrasbanen van Jeu de Boules hit 'Mooie Boules' uit Amsterdam. De banen worden speciaal voor de gelegenheid in Haarlem uitgerold. Naast een potje jeu de boules kunnen bezoekers genieten van een borrel met een portie 'bitterboules' en een afsluitende barbecue. Loterij met een Haarlems tintje Mochten de deelnemers net naast de bokaal grijpen, dan maken ze alsnog kans op mooie prijzen in de loterij. Veel (Haarlemse) bedrijven hebben speciaal voor dit toernooi bijzondere prijzen ter beschikking gesteld. Onder andere Bistrobar Indonesia, Herenmodezaak Ligtblauw en restaurant Fris dragen hun steentje bij. Daarnaast zijn er ook veel ondernemers die een baan sponsoren en op die manier de stichting een warm hart toedragen. 'We kunnen op deze manier weer veel ouders, kinderen en jongeren ondersteunen en daar zijn we ontzettend dankbaar voor', aldus Femke Westerhof, initiatiefneemster van de stichting en organisator van het toernooi. Daarnaast wordt er dit jaar ook een prijs uitgereikt voor het team met de beste Franse outfit!

Meedoen voor het goede 'doules'

Deelname aan het Bretels Boules Toernooi kost €15,- per persoon. Je schrijft je in als team van twee personen. De barbecue die aan het einde van de middag start kost €10,- per persoon. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen mee te doen aan de barbecue. Inschrijven kan via www.stichtingbretels.nl/boules. De opbrengst van de hele dag komt ten goede aan Stichting Bretels.

Stichting Bretels 4

Stichting Bretels zet zich in voor jonge gezinnen waarvan een of beide ouders komt te overlijden of overleden is. De stichting richt zich in eerste instantie op gezinnen uit de regio Haarlem, Haarlemmermeer en de gemeenten in de Bollenstreek. De basis van Stichting Bretels ligt in het overlijden van Els, de moeder van de initiatiefnemers, op 46-jarige leeftijd. 'Zij leerde ons altijd uit te gaan van het positieve, je schouders eronder te zetten als het even tegen zit, je hart te volgen, te vechten waar je voor staat, zelfstandig te zijn, er het maximale uit te halen en bovenal het leven lief te hebben. Daarom vormen haar levenslessen de basis van Stichting Bretels', aldus Suzanne Westerhof, een van de initiatiefneemsters.

Meer berichten