De ondertekening is een feit.
De ondertekening is een feit. ((Foto: PR ))

Zonnepanelen op collectieve dak van Onze Gezellen

HAARLEM - het officiële startsein gegeven voor een collectieve zonnestroominstallatie op het dak van de sporthal van Omnisportvereniging Onze Gezellen. Het dak gaat stroom leveren aan zo'n 45 deelnemers in de directe omgeving.

OG eerste sportvereniging in Haarlem die meedoet aan collectieve installatie

Tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering op 29 augustus jl. is het startsein gegeven voor het realiseren van een collectieve zonnestroominstallatie op het dak van de sporthal van Onze Gezellen. Dit gebeurde door ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door voorzitter George de Haan en secretaris Menno Schelfaut van Omnivereniging Onze Gezellen en Erna Hollander van Coöperatie Kennemer Energie. Onze Gezellen is de eerste sportvereniging in Haarlem waar een dergelijke collectieve installatie wordt gerealiseerd. Medio september is gepland om de installatie operationeel te hebben.

Erna Hollander, voorzitter van Coöperatie Kennemer Energie licht toe: "Het mooie aan een collectief dak is dat bewoners in het postcodegebied rond het gebouw kunnen participeren. Daarmee kunnen zij hun energierekening onmiddellijk verlagen met lokaal opgewekte duurzame stroom. Een uitstekend alternatief voor zonnepanelen op het dak van je eigen huis als je bijvoorbeeld huurder bent, als je dak niet geschikt is, of omdat je er nog meer nodig hebt om al je elektriciteit te vergroenen. Er zijn overigens nog enkele laatste zonnestroomdelen te verkrijgen voor dit project bij Onze Gezellen."

Kennemer Energie heeft meerdere collectieve zonnestroomdaken gerealiseerd en heeft de ambitie dit aantal de komende jaren fors uit te breiden binnen Kennemerland. Meer informatie is te vinden op www.kennemerenergie.nl

Meer berichten