Meedoen kan op allerlei manieren.
Meedoen kan op allerlei manieren. ((Foto: Renata Jansen))

Gratis pannenkoek eten voor deelnemertjes Teva Halve van Haarlem

HAARLEM Voor de kinderen die meedoen aan de Teva Halve van Haarlem op zondag 29 september is er goed nieuws. Dit jaar support Kraantje Lek de kinderenlopen. Dit betekent dat kinderen met hun startbewijs een gratis pannenkoek kunnen eten in Kraantje Lek. Inschrijven voor de Teva Halve van Haarlem kan tot en met maandag 23 september 9.00 uur.

De Teva Halve van Haarlem heeft 5 verschillende onderdelen waaronder twee leuke kinderlopen: een kabouterloop van 700 meter en een KidsRun van 1400 meter. Daarnaast staat er een 5 en 10 kilometer op het programma én natuurlijk het pronkstuk van deze loop: een uitdagende halve marathon. Alle afstanden staan bekend om de prachtige routes door Haarlem en de groene omgeving daar buiten.Voor de bedrijven is er een unieke bedrijvenloop met een prachtig terras in de binnentuin van het stadhuis.

De run wordt dit jaar voor de 35e keer georganiseerd op zondag 29 september. Bij de inschrijving kan er een extra donatie gedaan worden voor het Goede Doel. Dit jaar is dit wederom het Jeugdfonds Sport &Cultuur Haarlem. Dit fonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar. Als er thuis geen geld is om lid te worden van een sportvereniging, betaalt het Jeugdfonds lesgeld, kleding en eventuele sportattributen tot een maximum bedrag van €225,- per kind per jaar. Dit geld gaat niet naar de ouders of het kind, maar rechtstreeks naar de sportvereniging en de sportwinkel.

Meer berichten