Mooie bloemen fleuren altijd de boel op.
Mooie bloemen fleuren altijd de boel op. ((Foto: Unpslah.com))

Kinderen brengen bloemen naar woonzorgcentrum Schalkweide

HAARLEM - Op dinsdag 8 oktober vindt er een mooi initiatief plaats dankzij Loes Nieman-Geven en Jolanda Pel-Halsema, bewoners uit de Slachthuisbuurt in Haarlem Oost. Zij gaan samen met kinderen van groep 7/8 van basisschool de Talenten bloemen brengen naar ouderen in woonzorgcentrum Schalkweide van Sint Jacob.

Loes en Jolanda zijn dol op bloemen. En ze geven ze graag cadeau. Deze dames, die beiden in de Slachthuisbuurt in Haarlem wonen, namen het initiatief om samen met kinderen bloemen te brengen aan bewoners in woonzorgcentrum Schalkweide aan de Floris van Adrichemlaan 15.

Voor ouderen
Ze legden dit idee voor aan Suzanne van Rijn, sociaal werker van DOCK Haarlem, die hen hielp bij het realiseren van hun plan. Loes en Jolanda kregen bloemenveiling Aalsmeer enthousiast om mee te doen. En kinderen van groep 7/8 van basisschool de Talenten. Zij verzamelen op dinsdag 8 oktober om 9:45 uur in Schalkerhof, de ontmoetingsruimte in Schalkweide. Een van de medewerkers van Sint Jacob ontvangt hen daar en vertelt dan aan de groep kinderen hoe waardevol het is om met oudere mensen te werken en hoe dat gaat in een woonzorgcentrum.

Daarna is het tijd om de boeketten rond te brengen. In groepjes van drie kinderen onder leiding van Loes, Jolanda of de buurtwerker van DOCK, Suzanne, gaan ze naar de afdelingen. De bewoners van de afdelingen zijn dan in de huiskamers. De kinderen en ouderen hebben de tijd om met elkaar kennis te maken en met elkaar te kletsen. Natuurlijk met koffie, thee, limonade en koekjes. Jolanda en Loes zetten de boeketten bloemen in een vaas en die blijft dan in de huiskamer staan.

Meer berichten