Week van de Donorregistratie: Wat verandert er in de Donorwet 2020?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Wikimedia)

HAARLEM - Op 1 juli 2020 wijzigt de donorwet. Vanaf dat moment komt iedereen die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente en 18 jaar of ouder is, in het nieuwe Donorregister. Als iemand geen keuze maakt, komt automatisch 'geen bezwaar' in het donorregister te staan.

Wat verandert er in de Donorwet in 2020

Tijdens de Week van de Donorregistratie van 21 – 28 oktober heeft het Spaarne Gasthuis informatie over de veranderingen in de Donorwet. Bijvoorbeeld over: Wat verandert er voor u? Hoe maakt u uw eigen keuze in het donorregister? Waarom en aan wie vertel ik mijn keuze in het donorregister? Wat als ik zelf geen keuze maak in het Donorregister? Kan iemand anders ook een keuze voor mij maken?

Er zijn ook folders in het Turks, Arabisch, Engels en Pools.
in de centrale hal van Haarlem Zuid en Hoofdorp informatiefolders over de nieuwe donorregistratie voor u beschikbaar.

Vrijwilliger van de Nederlandse Transplantatie Stichting
In deze week is een vrijwilliger van de Nederlandse Transplantatie Stichting 2 dagen aanwezig. Zij beantwoord uw vragen over de nieuwe Donorwet en de Donorregistratie.

In Hoofddorp is dat op dinsdag 22 oktober van 11.00 – 16.00 uur in de centrale hal. In Haarlem Zuid is dat op donderdag 24 oktober van 11.00 – 16.00 uur in de centrale hal naast de apotheek.

Meer informatie:
Donorregister