(Foto: Pixabay/Geralt)

Week van de veiligheid

HAARLEM - Deze week is het de week van de Veiligheid! Veiligheid is een basisvoorwaarde voor een goed functionerende en leefbare stad. Alleen in een veilige omgeving kun je vrij leven. Daarom wordt deze week ook met verschillende activiteiten stilgestaan bij het thema veiligheid. Gemeente, politie en het onderwijs brengen het extra onder de aandacht door het organiseren van verschillende Haarlemse activiteiten.

Gratis graveren van fiets tegen diefstal

Op maandag 7 oktober kunnen Haarlemmers van 11.00-14.00 hun fiets gratis laten graveren op de Grote Markt. Alleen dit jaar al zijn er 700 fietsen gestolen in Haarlem. Om de fiets minder interessant te maken voor dieven is de graveeractie van start gegaan. Er zijn al meerdere graveersessies geweest waarbij politie en handhaving de fietsen voorziet van een framenummer. Voor tips om de kans op fietsdiefstal te verkleinen kijk hier.

De veiligheidscheck voor ondernemers

Op donderdag 10 oktober gaan ongeveer 80 studenten van de opleiding Orde en Veiligheid van het ROC Nova College op bezoek bij ondernemers om hen meer bewust te maken van veilig ondernemen. De studenten gaan de ondernemers allerlei vragen stellen over (digitale) veiligheid en overhandigen hen een goodybag met informatie en gadgets. Zij gaan goed voorbereid op pad en krijgen voorafgaand voorlichting over winkelcriminaliteit. Deze dag wordt verzorgd door het ROC, RPC, CCV en gemeente Haarlem.

Masterclass DigiTieners

Ook op 10 oktober organiseert de gemeente Haarlem, samen met de GGD, een masterclass over digitale veiligheid voor docenten uit het voortgezet onderwijs. Tijdens deze masterclass wordt ingegaan op thema's zoals sexting, digitaal pesten en cybercriminaliteit.

Raadsmarkt Ondermijning

De aanpak van ondermijning is een belangrijk thema van het door de gemeenteraad vastgestelde Integrale Veiligheids- en handhavingsbeleid 2019 – 2022. Tijdens de week van de Veiligheid is er dan ook op 10 oktober hierover een raadsmarkt georganiseerd. Er wordt een korte schets gegeven van wat de aanpak van ondermijning in Haarlem betekent. Daarnaast worden de resultaten van Project Lelie gepresenteerd en wordt toegelicht hoe de aanpak eruit ziet.

Meer berichten