Kan jij pingpongen? Doe dan mee!
Kan jij pingpongen? Doe dan mee! ((Foto: website bestepingpongervanhaarlem.nl))

Beste Pinponger van Haarlem krijgt tweede editie

HAARLEM - Afgelopen januari was de allereerste editie van De Beste Pingponger van Haarlem. Het werd een groot succes met ruim honderddertig deelnemers. Reden genoeg voor de organisatie om hierop door te bouwen en op 10, 11 en 12 januari 2020 de tweede editie te organiseren. Er zijn nieuwe toevoegingen en daarom is het tijd om eens te ontdekken wat er allemaal veranderd is.

Uitbreiding van klassen, inclusief jeugd

'Na afloop van het toernooi hebben wij een enquête gehouden onder de deelnemers en hier is een aantal ideeën geopperd die wij door hebben gevoerd', aldus Ron Doevendans, organisator van De Beste Pingponger van Haarlem. Aankomende editie zijn er voor het eerst twee jeugdklassen; de Hakim Sesamstraat- (8 t/m 11 jaar) en de Chef'Special klasse (12 t/m 15 jaar). Ron: 'Er was erg veel vraag naar een jeugdtoernooi. Het is daarbij heel bijzonder dat wij de naamgevers bereid hebben gevonden om zich aan het evenement te verbinden.

Extra seniorenklasse

Een ander veel gevraagd punt was de toevoeging van een extra klasse bij de groep 16 jaar en ouder (senioren). Bij de klasse voor de gevorderde pingpongers was het niveauverschil te groot. De Ripperdaklasse blijft hierbij behouden maar nu voor de gevorderden van het niveau 2e klasse en hoger. Toegevoegd wordt de Frans Halsklasse; hiermee krijgen de gevorderde pingpongers een extra categorie (5e t/m 3e klasseniveau) waarin zij tegen spelers van hun eigen niveau spelen. De Kenauklasse blijft voor de overige pingpongtalenten (niet-tafeltennissers). In deze laatste klasse waren de afgelopen editie verreweg de meeste deelnemers vertegenwoordigd.

Maarten Nouwen, één van de andere organisatoren vult aan: 'De bedrijventeams waren vorig jaar succesvol dus daar gaan wij dit jaar op door. Nieuw is de mogelijkheid om met een vriendenteam in te schrijven. Voor de teams streven we naar hetzelfde tijdsblok tijdens de kwalificatie. Naast de titel 'Beste bedrijventeam van Haarlem'wordt er dan nu ook gestreden om de titel 'Beste Vriendenteam van Haarlem'.

De basis blijft behouden

Het toernooi blijft dezelfde insteek houden; een ludiek, leuk toernooi voor iedereen die geboren is, woont, werkt of studeert in Haarlem. Op vrijdagavond of zaterdag speel je een voorronde van twee uur, waarbij je kwalificatie voor de vervolgronden (finaledag) op zondag kunt afdwingen. Dit jaar is tafeltennisvereniging Oranje Zwart de derde speellocatie, naast de sportzalen van TSTZ Haarlem en TTV Spaarne.

Voor meer informatie en inschrijven, ga je naar Pingponger

Meer berichten