Een van de wensbomen.
Een van de wensbomen. (Foto: Annelies Roozen)

Gouden Dagen van start in Haarlem en Heemstede

HAARLEM/HEEMSTEDE- Op 4 oktober is Gouden Dagen Haarlem & Heemstede officieel van start gegaan met een 'gouden' kick-off feest in woonzorgcentrum Schalkweide. Buurtbewoners, bewoners van Schalkweide, mantelzorgers en relaties binnen het netwerk van Sint Jacob, waren uitgenodigd. Met de onthulling van de gouden wensboom is Gouden Dagen Haarlem & Heemstede officieel gestart en kunnen ouderen hun wens indienen.

Stichting Gouden Dagen is een landelijke organisatie met als missie het bevorderen van welzijn van ouderen. Dit gebeurt via het vervullen van individuele wensen en het organiseren van gemeenschappelijke evenementen die aansluiten op de behoeften van ouderen. De doelgroep bestaat uit senioren die er graag eens op uit willen of een speciale wens hebben maar dit praktisch of financieel niet kunnen realiseren. Er zijn inmiddels meer dan 200 deelnemers die zich in regionale netwerken van zorg-, welzijns- en non-profitinstellingen inzetten voor het creëren van bijzondere en waardevolle momenten voor ouderen. Zo werken deze partijen samen aan het tegengaan van eenzaamheid.

Vanaf juni 2019 heeft Sint Jacob zich aangesloten bij het landelijke Gouden Dagen programma. Dit betekent dat wij vanuit onze locaties in Haarlem en Heemstede Gouden Dagen ondersteunen, door activiteiten te organiseren die gericht zijn op ontmoeting en sociaal contact, en het in vervulling laten gaan van wensen. Gouden Dagen richt zich op alle kwetsbare ouderen in de eigen gemeente; zowel de thuiswonende ouderen als degenen die verblijven in een woonzorgcentrum.

De komende maanden gaat Gouden Dagen eveneens van start op de overige zeven locaties van Sint Jacob. Op al deze locaties komen gouden wensbomen te staan, waarin men zijn of haar wenskaartje kan ophangen.

Meer berichten