(Foto: Frank van Beek)

Nieuwe Niercentrum Haarlem Zuid feestelijk geopend

HAARLEM - Vandaag opende, na iets meer dan een jaar renoveren, op feestelijke wijze het vernieuwde Niercentrum (voormalig dialysecentrum) van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid. Tegelijkertijd werd gevierd dat het dit jaar 50 jaar geleden is dat de dialyseafdeling in het toenmalige Sint Elisabeth Gasthuis van start ging.

Het afgelopen jaar heeft het bouwteam hard gewerkt om de wensen van alle belanghebbenden in te passen in het nieuwe ontwerp. De buitenkant van het gebouw van het voormalig dialysecentrum aan de Boerhaavelaan in Haarlem Zuid (dat inmiddels alweer 17 jaar oud was) staat nog, het interieur is volledig aangepast en gemoderniseerd. In dit nieuwe ontwerp hebben ook onze dialysepatiënten een belangrijke stem gehad.

Zowel zorg als individueel comfort spelen een belangrijke rol in het nieuwe centrum, waar niet alleen de dialyseafdeling is gehuisvest maar waar alle zorg rondom de nier samenkomt. Dialysepatiënten kunnen nu bijvoorbeeld zelf de temperatuur van hun eigen infrarood-warmtepaneel reguleren, uniek in Nederland.

Meer berichten