Griezelen in het Slachthuis van Halloween tot en met de Kerstvakantie

(Foto: PF website Slachthuisterrein)

HAARLEM - Het voormalige Slachthuis is omgetoverd tot een spookhuis! Stap in de wagon van het treintje en laat je meenemen op een wonderbaarlijke reis door een kunstzinnig spookhuis in dit bijzondere monument in Haarlem.

Het oude slachthuis in Haarlem staat al sinds eind jaren '80 leeg. De oude functie van het gebouw is nog goed zichtbaar in de monumentale hallen. Het pand hangt nog vol met de attributen van het slachthuis. Binnenkort zal het gerenoveerd worden wanneer het Slachthuisterrein door ontwikkelcombinatie BPD/DeNijs getransformeerd wordt in een nieuw duurzaam stukje stad. Hier komen een popcentrum, diverse horecagelegenheden, bedrijfsruimten voor duurzame en creatieve ondernemers en circa 170 woningen. Nu is hét moment om het pand nog één keer in zijn oude, angstaanjagende glorie te ervaren. Bel je vrienden, neem je familie mee of regel een bedrijfsuitje en bezoek met elkaar het unieke spookhuis op het Slachthuisterrein!

Spookhuis

Met gebruik van licht, geluid, decor, projectie, geur, theater en andere kunstvormen wordt een kunstzinnige ode aan het pand en het abattoir gecreëerd. Meer dan een dozijn kunstenaars hebben de handen in elkaar geslagen om dit unieke spookhuis te creëren. Het project bevindt zich op het snijvlak van expositie en kermis. Noem het een kunstzinnige kermisattractie. Met een treintje rijd je in een kleine 10 minuten dwars door het spookhuis. Verschillende scenes passeren de revue en maken dit tot een bijzonder spektakel voor jong en oud en voor kunstliefhebbers en griezelfans.Na de spookhuisrit kun je naborrelen in de Slachthuis13-bar, waar gedurende de looptijd diverse activiteiten plaatsvinden zoals exposities, DJ- en liveoptredens.

Kunstenaars

Het spookhuis is een project van kunstenaars, Piet Zwaanswijk, Bethany de Forest, George Anderson, Alexander van Zanten, Michael Helmerhorst, Kiki Weerts, Frank Bulthuis, Harry Arp, Ernst Dullemond, Ap Esenbrink en velen anderen. De soundtrack voor de spookhuisrit wordt verzorgd door Phantom Frank van de bekende surfband the Phantom Four.

Openingstijden

Het spookhuis is iedere zaterdag en zondag geopend in de periode van 1 november 2019 tot en met 5 januari 2020. In de kerstvakantie ook op donderdag en vrijdag (26 en 27 december 2019 en 2 en 3 januari 2020). Van 12 uur tot 18 uur vertrekt er ieder kwartier een ritje door het spookhuis. Reserveren kan (vanaf donderdag 31 oktober) via deze website of koop een kaartje aan de kassa (alleen PIN) op het Slachthuisterrein, Oorkondelaan 3, 2033 MN in Haarlem.

Entree

Entree bedraagt €8 per persoon, met Haarlempas of Stadspas: €4 per persoon.
Kinderen tot 16 jaar: € 4
Het spookhuis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Het spookhuis is mogelijk gemaakt door gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development), De Nijs Projectontwikkeling, Wijngaarde-Beckers vastgoed en Rabobank Haarlem en Omstreken. Rabobank is betrokken bij het verkoopproces en de duurzame ontwikkeling van dit terrein.

Meer berichten