Naast leuke gesprekken wordt er ook heerlijk ontbeten.
Naast leuke gesprekken wordt er ook heerlijk ontbeten. ((Foto: Rowin van Diest))

Neem de tijd voor je ontbijt

HAARLEM - Wat is er leuker dan ontbijten met de burgemeester? Leerlingen van de Don Boscoschool werden donderdagochtend als gasten onthaald in de Refter / Kloostergangen van stadhuis Haarlem. De Don Boscoschool was door de gemeente uitgenodigd om lekker te komen ontbijten. Dit naar aanleiding van het Nationaal Schoolontbijt. Maar liefst 2750 basisscholen uit Nederland deden hieraan mee.

Op de Facebookpagina van de gemeente Haarlem staat dat de leerlingen heel veel vragen aan de burgemeester. Bijvoorbeeld: hoeveel vakantiedagen heeft hij? Woont hij op het stadhuis? En begint hij de dag met zijn keten om te doen?

Veel gesprekken aan tafel gingen ook over wat de kinderen later wilden worden. Dat liep uiteen van juf of arts tot boer. Het leukste weetje vond de klas toch wel dat de dochter van de burgemeester dezelfde naam heeft als Juf Laura. Na een uur gezellig kletsen en de tijd te hebben genomen voor een gezond ontbijt stapten de kinderen weer snel op de fiets om vol energie op school aan een dictee te beginnen.

In Noord-Holland ontvingen de burgemeesters van 28 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Meer berichten