Sinterklaas slaat een rit op de Groenmarkt niet over.
Sinterklaas slaat een rit op de Groenmarkt niet over. ((Foto: Onno Hulshof))

Sint vanaf de trein op de boot

Door Willem Brand

HAARLEM - Volle kades met dankzij het Spaanse zonnetje dat Sint en de vele roetveegPieten hadden meegenomen. Dus er werd niet gezongen, zou de goede Sint wel komen nu hij 't weer zo lelijk vindt... Wel over een disco waar Sint vanavond naartoe gaat!

Om half een staat de kade bij de Koudenhorn al goed vol. Vader Govert heeft Thomas van twee op zijn arm. 'Wij hebben Sinterklaas al,' lacht vader. Thomas is een klein Sintje, grote broer Daniél is als Piet verkleed. Vanavond mogen de twee hun schoen zetten, verklapt vader. En ja, Pakjesavond wordt de bekroning.

        Voor Femke en Jeroen uit Haarlem-Noord is het de eerste keer dat ze Sint binnenhalen. Ze zijn een jaar terug vanuit Amsterdam naar Haarlem-Noord verhuisd. Vader vraagt of de kinderen een broodje willen. Ja, hij heeft ook wat lekkers voor ze mee. Mats van drie en Mia van zes zijn als Pietjes verkleed. Mia: 'Het Pietenpak zat vandaag in mijn schoen!' Pakjesavond wordt er eentje met gedichten. Oma en opa dichten mee.

        Pietje Puk loopt met babyPiet in de wagen richting Pakjesboot. Zij komt van het Grote Pietenhuis. Nee, ik mag niet verklappen waar dat is. Dat is geheim. Wel in de buurt van de tv-studio. 'Het was een korte nacht, maar ik heb 'r zin in,' zegt Pietje Puk. Dan mag er gezongen en gesprongen worden. Vanavond gaat Sint naar de disco. Maar eerst nog even de intocht door de stad…

Meer berichten