Maarten Hulsman en Jelle Brans zijn ontzettend blij met de prijs.
Maarten Hulsman en Jelle Brans zijn ontzettend blij met de prijs. ((Foto: Gemeente Haarlem))

Olivijnpad van Maarten en Jelle beste idee bij Initiatievencafé

HAARLEM - De winnaars van het Initiatievencafé met het thema Haarlems Klimaatakkoord zijn Maarten Hulsman en Jelle Brans. De jongens van 18 en 19 jaar hebben €5.000,- gewonnen om een wandelpad te maken. Het pad neemt CO2 op met het gebruik van de steensoort olivijn. Het geld wordt gebruikt voor de uitvoering van het idee. Robbert Berkhout, wethouder Duurzaamheid, reikte de prijs uit in DeDAKKAS.

Robbert Berkhout: "Dit idee heeft een grote impact op het klimaat doordat olivijn CO2 uit de lucht haalt. Het plan om wandelpaden door Haarlem te maken zit goed in elkaar. Bovendien zijn Maarten en Jelle een grote inspiratiebron voor leeftijdsgenoten!"

Opvolger Groene Mug-bokaal

Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers een podium bieden om hun idee te presenteren en een hulpvraag te stellen aan het publiek, om zo hun mooie plan voor de stad te kunnen realiseren. Dit keer was het thema het Haarlems Klimaatakkoord en met de geldprijs stimuleert de gemeente alle Haarlemmers om duurzaam aan de slag te gaan. De jury bestond uit Robbert Berkhout (wethouder Duurzaamheid en Economie), Robert Oosting (directeur Spaarnelanden), Bianca Oosterhoorn (accountmanager MKB, Rabobank) en Jos Huijbregts (winnaar Groene Mug bokaal 2019 en eigenaar Bakkerij Van Vessem).

Meer berichten