Zeven duurzame merken lanceren Plasticvrij Kerstpakket

Algemeen
Afbeelding

“Veel werknemers kijken reikhalzend uit naar het jaarlijkse kerstpakket. De meeste kerstpakketten zijn echter nogal voorspelbaar als het gaat om inhoud. Daarbij wordt bij het maken van die pakketten enorm veel onnodig plastic verpakkingsmateriaal gebruikt - en dat is eeuwig zonde. Dat kan anders.”

Ingezonden

Een groene glimlach met een zero waste pakket

Aan het woord is Ernst-Jan Koole, bevlogen Haarlems ondernemer en oprichter van NoMorePlastic. Hij besloot samen met zeven andere duurzame merken de handen ineen te slaan en een groen kerstpakket in de markt te zetten. Het resultaat: het Plasticvrij kerstpakket. Met de aanschaf ervan steunt de koper ook nog eens verschillende goede doelen.

Van een NoMorePlastic shopper met de tekst Plastic Soep is Vies en een glazen drinkfles, tot bamboe tandenborstels, een shampoo bar en duurzame deodorant. Koole: “Het Plasticvrij kerstpakket is een zeer gevarieerd pakket, met mooie, degelijke producten voor meermaals gebruik. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het pakket voor een grote glimlach op het gezicht van de ontvanger gaat zorgen. Een groene glimlach, welteverstaan: het is een zero waste pakket.” Koole benadrukt dat het pakket buiten de feestperiode ook als relatiegeschenk kan worden ingezet. Een pakket kost 50 euro (ex. BTW) en een groot deel van de opbrengst gaat naar verschillende goede doelen, zoals de Plastic Soup Foundation.

Mijlpaal NoMorePlastic

Koole - zelf getriggerd door het beeld van een schildpad met een plastic tas in z’n mond - zette in juni 2019 zijn eigen duurzame tassenlabel op. De NoMorePlastic shoppers zijn gemaakt van gerecycled bedlinnen en tafellakens. De lancering was veelbelovend: in drie maanden tijd werden er 180 shoppers verkocht. Ook de kerstpakketten vinden gretig aftrek. Het bedrag dat hiermee binnenkort aan de Plastic Soup Foundation wordt geschonken, is dusdanig hoog dat het merk zich officieel Business Angel van de foundation mag noemen.

Meer informatie: Plasticvrij kerstpakket