(Foto: )

Herdenking Hannie Schaft met Sigrid Kaag

HAARLEM - De Nationale Hannie Schaft Herdenking was dit jaar op zondag 24 november. De herdenking is net als elk jaar toegankelijk voor iedereen, oud en jong, die stil wil staan bij de offers die werden gebracht door de vrouwen en mannen in het Verzet en de lessen die wij daar vandaag de dag nog steeds uit kunnen trekken.

De dag begon met een kranslegging op de Eerebegraafplaats in Overveen. In de middag bestond de herdenking uit een lezing in de Groenmarktkerk met daarna een stille tocht naar het Kenaupark. De lezing werd verzorgd door Sigrid Kaag van D66 is minister voor buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking/ Zij is oud-diplomaat bij de VN en werkte eerder bij Shell. in 2016 ontving zij de Carnegie Wateler Vredesprijs. Haar lezing ging over haar visie op het belang van het opkomen voor de vrijheid, ondermeer in een internationale context, met daarbij ook een persoonlijke noot.

Stille tocht van de kerk naar het Kenaupark. Daar werd ook een kranslegging gedaan door minister Kaag, Jeroen Pliester, voorzitter van de Hannie Schaft Herdenking en burgemeester Jos Wienen. De tocht en kransleggingen

Meer berichten