De Voedselbank is weer open na de verhuizing.
De Voedselbank is weer open na de verhuizing. ((Foto: Bart Padberg))

Voedselbank is verhuisd enweer volledig operationeel

HAARLEM - De voedselbank is verhuisd. Na 12 jaar te zijn gehuisvest in de voormalige Fietsznfabriek aan de Oostvest gaat Voedselbank Haarlem en omstreken verder met haar dienstbare werk op de Amsterdamsevaart 46-52. Op loopafstand van de huidige locatie. In de week van 4 t/m 8 november is er flink schoongemaakt door vrijwilligers en een professioneel bedrijf. De verbouwing is af en de inventaris is rond. De bank is weer open.

Op maandag 18 november was de eerste werkdag in het nieuwe pand en vanaf dan fungeert de Amsterdamsevaart 46-52 als centrale locatie van Voedselbank Haarlem en omstreken. Sinds de overgang naar het supermarktmodel zijn alle andere uitdeelpunten in de stad inmiddels gesloten. Er zijn nog wel de uitdeelpunten in Heemstede en Zandvoort.

Voorraad aanvullen

Op 1 november heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden. De noodzakelijke omgevingsvergunning is door de gemeente verstrekt en de voedselbank kan nu zonder bezwaar het nieuwe pand betrekken. In de tijd dat deze procedure liep, heeft de voedselbank haar voorraden flink aangesproken. Dat scheelt weer bij de verhuizing. Maar hopelijk gaan de komende tijd de grote supermarktketens ons helpen die voorraad weer snel aan te vullen. Ook acties van scholen, bedrijven, kerken, en particulier initiatief zijn zeer welkom. Zodat we onze klanten een goed en verantwoord pakket kunnen aanbieden.

Ook vrijwilliger worden bij de voedselbank? Kijk dan op de website: www.voedselbankhaarlem.nl

Meer berichten