Catrien Lenstra
Catrien Lenstra ((Foto: Gemeente Haarlem))

Lenstra nieuwe gemeentesecretaris

HAARLEM - Catrien Lenstra is per 1 februari de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Haarlem. Zij volgt Jan Scholten op. Op dit moment werkt zij nog bij de gemeente Amsterdam als directeur Juridische Zaken en waarnemend directeur Bestuursadvisering en Strategie. Ook is zij loco-gemeentesecretaris van de gemeente Amsterdam.

Lenstra heeft veel zin in haar nieuwe baan: "Haarlem is een prachtige stad om voor te mogen werken. Ik kijk ernaar uit om samen met de gemeentelijke organisatie, de colleges van burgemeester en wethouders te ondersteunen bij de ambities voor Haarlem, Zandvoort en hun inwoners."

Ook de gemeente kijkt uit naar haar komst. Burgemeester Jos Wienen: "Het college is zeer verheugd met de aanstelling en benoeming van Catrien Lenstra. Ze heeft een veelzijdige ervaring als directeur binnen de lokale overheid en is goed bekend met de stedelijke vraagstukken van nu. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Sinds 2007 is ze in dienst van de gemeente Amsterdam en heeft daar diverse functies bekleed. Daarvoor werkte zij bij een advocatenkantoor en heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Meer berichten