Mike Korth en Gus Tielens.
Mike Korth en Gus Tielens. ((Foto: Chris Hoefsmit))

Gus Tielens en Mike Korth winnen met De Molenwiek de Lieven de Key architectuur penning

HAARLEM - Wethouder Floor Roduner heeft op dinsdag 26 november de Lieven de Key Penning uitgereikt aan Gus Tielens en Mike Korth voor hun project De Molenwiek. Na een bezoek aan de 10 genomineerde projecten kwam de jury tot een top 3 die een eervolle vermelding krijgt: De Molenwiek, De Componiste en De Dakkas. De Molenwiek kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. De publieksprijs ging met 555 van de 2639 uitgebrachte stemmen naar het clubhuis van rugbyvereniging RFC Haarlem.

Basisschool De Molenwiek

De jury schreef in haar rapport:" De Molenwiek is een voorbeeld van een oudere school die met een paar ingrepen en toevoegingen een heel mooi gebouw heeft opgeleverd. Zo moet je een project oppakken: kwaliteit toevoegen. Het oude gebouw wordt meegenomen in het totale project. De betrokkenheid van het bureau Mevrouw Meijer moet hier ook zeker genoemd worden. Het is niet typisch een gemiddelde basisschool, omdat het geheel getuigt van volwassen, ambitieuze, pure architectuur."

Clubhuis rugbyvereniging RFC Haarlem

Over het Clubhuis RFC Haarlem van Diederik Dam en Karel Bodon schreef de jury: "Een hartverwarmend project. Dat je van een clubhuis zoiets kan maken. Mooie spanten, weinig detaillering, vrij grof, maar zo simpel dat het vanzelfsprekend lijkt. Gelegd langs de lat van de verfijning is het geen bijzonder gebouw. Maar je ziet dat het werkt. Het gebouw past bij de sport. Het omarmt de club."

Lieven de Key penning

De penning is vernoemd naar de 1e Haarlemse stadsbouwmeester, Lieven de Key en wordt door de gemeente Haarlem jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedenbouw.

Meer berichten