Oud burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders heropende de Bijna gratis Markt van Dirk Boterblom.
Oud burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders heropende de Bijna gratis Markt van Dirk Boterblom. ((Foto: Charles Duijf))

Heropening Bijna Gratis Markt met voormalig burgemeester

HAARLEM - Donderdag 28 november heropende oud burgemeester Bernt Schneiders de opnieuw ingerichte 'Bijna gratis Markt' in de Haarlemse Zijlstraat 13-15. De opening werd feestelijk- en muzikaal omlijst door vier mannen van het Ampzinggenootschap, die een puur Haarlemse bijdrage leverden.

De Bijna Gratis Markt Haarlem is een kringloopwinkel en een fietsenmaker. Waar niet alleen spullen, maar ook mensen een tweede kans verdienen. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier werken om te re-integreren op de arbeidsmarkt en om te resocialiseren in het dagelijks leven. Deze laagdrempelige voorziening richt zich op mensen met een verslaving, psychische problemen en daklozen zonder betaald werk. Eigenaar van de Bijna Gratis Markt is Dirk Boterblom.

Ontwikkelen in eigen tempo

Daarnaast biedt de Bijna Gratis Markt werkervaringsplekken aan jongeren met een begeleidingsbehoefte, waardoor zij kunnen ontdekken waar hun talenten liggen en waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot. Deelnemers van de Bijna Gratis Markt krijgen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen in hun een eigen tempo. Er wordt rekening gehouden met de problematiek waar deelnemers mee te maken hebben en ondersteuning geboden bij het verminderen van deze problemen. De Bijna Gratis Markt werkt onder andere samen met Hvo-Querido, Stichting De Linde, De Hartekamp Groep, het RIBW, Roads, Ecosol, ActiefTalent, Palier en Kenter Jeugdhulp. Zo ook, Tim Dren, heeft na een bromfietsongeval, waarbij hij ernstig hoofdletsel opliep, de draad voor een werkzaam bestaan weer opgepakt en pakt hier de kans er weer bovenop te komen.

Meer berichten