Annemarie van der Eem.
Annemarie van der Eem. ((Foto: PR))

Haarlemse Annemarie van der Eem genomineerd voor Hotze de Roosprijs

HAARLEM - Annemarie van der Eem is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs, de prestigieuze prijs voor het beste kinderboek van een debutant. De Haarlemse ontving de nominatie voor haar boek De Berries: Hockeygek in een voetbalfamilie.

De winnaar wordt bekendgemaakt in juni 2020 en ontvangt 4500 euro.

Hockeygek in een voetbalfamilie is het eerste deel van De Berries, een nieuwe serie vol hockey, voetbal, vriendschap, familie, spanning en humor. De tienjarige Lon weet daar alles van, want haar vader is de beroemde voetbalprof Jhon Berrie. En bij de Berries thuis draait het maar om één ding: voetbal. Maar Lon? Die hockeyt liever, bij haar nieuwe club Shoot Out. En daar gebeurt van alles…

Want hoe maak je nieuwe vrienden? Wat doen die vreemde mannen op de club? Hebben die iets te maken met de reeks inbraken? En in welk spannend avontuur belandt Lon tijdens de D-nacht op de hockeyclub?

Annemarie van der Eem (1976) werkte jaren als sportjournalist. Inmiddels is ze allround (tekst)schrijver, met een grote liefde voor hockey en voetbal. Als hockeyster werd ze met Jong Oranje wereldkampioen. Als KNVB-persvoorlichter maakte ze met Jong Oranje voetbal twee EK's en de Olympische Spelen mee.

Meer berichten