Gemeente Haarlem steunt Wereldlichtjesdag Haarlem

Kom ook naar de Wereldlichtjesdag.
Kom ook naar de Wereldlichtjesdag. ((Foto: PR ))

HAARLEM - Op zondag 8 december opent Oosterkerk Haarlem om 18.30 uur haar deuren voor Wereldlichtjesdag. De herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd met financiële steun van Gemeente Haarlem. Wereldwijd worden er die dag om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. De lichtjes zijn een blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen.

Behoefte aan herdenken

Initiatiefneemster Ariënne Post heeft zelf ook een kindje verloren: "Ik ben zo blij dat we dit jaar een gift hebben ontvangen van Gemeente Haarlem. We organiseren de herdenkingsbijeenkomst dit jaar voor de derde keer en telkens ontvangen we meer ouders. Het laat zien dat Haarlemmers hier behoefte aan hebben en dat wordt met de financiële steun erkend."

Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin of buurvrouw. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, worden herdacht. De bijeenkomst wordt samen met de Oosterkerk en Stichting Nabestaandenzorg georganiseerd, ondersteund door Sir Jamian en Brokking&Bokslag Uitvaartbegeleiding. De muziek wordt verzorgd door Basic Matters.

Wereldlichtjesdag in de Oosterkerk, Zomerkade 165 in Haarlem.

Meer berichten