Oud HFC Haarlem-verdediger Piet Huijg overleden

Piet Huijg (rechts) in duel met Henning Jensen van Ajax (1979)
Piet Huijg (rechts) in duel met Henning Jensen van Ajax (1979) ((Foto: Wikimedia))

HAARLEM - Voormalig profvoetballer Piet Huijg is op 68-jarige leeftijd na een ziekbed overleden. De verdediger voetbalde zijn gehele profcarrière voor HFC Haarlem.

Huijg speelde tussen 1970 en 1984 349 wedstrijden voor de Roodbroeken. Hij maakte meerdere promoties en degradaties mee. Huijg was een ervaren kracht in het elftal van trainer Hans van Doorneveld dat begin jaren tachtig vier Europese wedstrijden speelde. In de thuiswedstrijd tegen Spartak Moskou (1-3) scoorde de voorstopper het enige Haarlemse doelpunt.

De lange verdediger runde ook zijn eigen sportzaak aan de Generaal Cronjéstraat in Haarlem-Noord. Zijn dochter nam die in 2013 van hem over. Aan de gevel van de winkel hangt een grote actiefoto van Huijg tijdens Haarlem - Ajax uit 1977.

Eind 2009 speelde hij nog met diverse oud-Haarlem-spelers mee in een benefietwedstrijd tegen Ajax in een poging HFC Haarlem van de ondergang te redden. Tevergeefs, de club ging anderhalve maand later alsnog failliet. Huijg overleed afgelopen vrijdag en was al lange tijd ziek.

Meer berichten