De gehuldigden op een rij tijdens het Sportgala 2019
De gehuldigden op een rij tijdens het Sportgala 2019 (Foto: Henk de Bruijn)

Special Price voor Dutch Atlantic Four bij Haarlems Sportgala 2019

HAARLEM - Het Haarlems Sportgala wordt jaarlijks gehouden om sporters die afgelopen jaar zijn uitgeblonken in hun spel, in het zonnetje te zetten. Dinsdagavond 10 december was er erkenning met een huldiging, een award en bloemen.

Slapen, roeien en eten: we deden alles op de boot

Tot sportman is Henk Grol (Judo) uitgeroepen. Sportvrouw is Helena Piek (badminton)Sporttalent jongens: Robbe Maurits van roeivereniging Het Spaarne. Sportalent meisje: Pleunie Cornelisse )Judo). Sportploeg is Karate Kenamju. Sportcoach is Dominique Schemmekes van Triple Treat. De vrijwilligersprijs ging naar Hans Sutmeier van Kenamju.

De special price ging naar de Dutch Atlantic four, de vier heren die begin 2019 de zwaarste sloeproeirace ter wereld hebben gewonnen. Eric Koning, David de Bruijn en Marcel Ates en Bart Adema werden flink in het zonnetje gezet. In een minidocumentaire werd laten zien hoe de mannen zich hebben klaargestoomd voor de 5600 kilometer die zij in 34 dagen hebben afgelegd. In een lekker tochtje over het Spaarne waren de heren uitgebreid aan het woord. Tevens was er een live verbinding met de heren in La Gomera waar ze donderdag 12 december starten aan de volgende Oceaanrace.

De voorbereidingen duurden maar liefst twee jaar. "Je bent alleen maar met roeien bezig. Trainen, leren navigeren, first aid oefenen...Ik zag deze gasten vaker dan mijn eigen vrouw. Daarnaast moesten we de juiste boot vinden en sponsoren zoeken. Al met al was het een ware beproeving.''

Eenmaal op het water vloog de tijd volgens de heren voorbij. "De eindeloze golven, het glanzende maanlicht dat weerkaatste, de heldere sterren. Het was ongelofelijk."

De prijs werd in ontvangst genomen door Bart Adema, één van de teamleden van de Dutch Atlantic Four. Hij kon wegens werkverplichtingen niet meedoen dit jaar. "We zijn vereerd met deze prijs."

Meer berichten