De werkzaamheden duren tot en met 29 december.
De werkzaamheden duren tot en met 29 december. ((Foto: Pixabay/Beautiful Moments))

Werkzaamheden riool Kleverparkbuurt en Slachthuisbuurt

HAARLEM - Het hoofdriool van de Kleverparkbuurt en de Slachthuisbuurt wordt onder handen genomen. Tot en met 29 december voert BAM/Vandervalk+degroot onderhoudswerkzaamheden uit, die vooral bestaan uit het repareren van het riool. Er zijn verschillende locaties waar aan het riool gewerkt wordt. De duur van de werkzaamheden varieert van 1 uur tot enkele uren. Verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid.

Stankoverlast in woning

De riolen worden onder hogedruk schoongespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er rioollucht in de woning terechtkomen. Door de sifons weer e vullen (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen.

Wateroverlast in woning

Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, is het volgens de gemeente toch mogelijk dat lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen komen. Het kan voorkomen dat er water via het toilet van de woning omhoogkomt (of via een douche- of schrobputje).Bij overlast kan er contact opgenomen worden met BAM/Vandervalk+degroot.

Alles blijft werken

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche of wasmachine. Omdat schoonmaakwerkzaamheden als deze, verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip BAM/Vandervalk+degroot op welke locatie aan het werk is.

Meer berichten