Rood en wit sierde vrijdagavond de binnenstad.
Rood en wit sierde vrijdagavond de binnenstad. ((Foto: Santarun 2019 ))

Jubileum editie SantaRun haalt recordbedrag binnen van ruim 30.000 euro

HAARLEM - 2000 Santa's bestormden vrijdag 13 december de Grote Markt door mee te doen aan de SantaRun. De loop werd voor de vijfde keer gehouden, wat voor de organisatie een jubileum betekende. SantaRun Haarlem is in de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. Deze funrun wordt georganiseerd door Rotary Kennemerlaat om geld in te zamelen voor het goede doel voor kinderen. Dit jaar is een recordbedrag opgehaald.

Maar liefst 31.225 euro is er in totaal opgehaald. Dit fantastische bedrag wordt door Rotary Kennemerlaat uitgereikt aan WeekendAcademie, Kinderuniversiteit Haarlem en stichting Hidup Baru. Met dit geld kunnen vele kinderen worden geholpen.

Vrijdagavond klokslag 18.00 uur knalde de confettikanonnen voor de start van de Elfs Run. Deze run voor kids tot een jaar of 10 werd voor het eerst georganiseerd. Sportfever zorgde voor de warming-up, zodat de Elfs opgewarmd van start gingen. De run ging 1100 meter door de prachtig versierde straten van Haarlem.

Op de Grote Markt was het een ware Christmas Party! Het plein en de kroegen kleurden rood en de sfeer zat er goed in. Sportcity wist de Santa's, engelen en rendieren aan het springen te krijgen en al rennend, lopend of huppelend ging iedereen van start. Bij binnenkomst kon de maag gevuld worden met een heerlijke burger van The Bastard of een lekker frietje van Friethoes. Dit jaar kon er zelfs een kerstkaart gemaakt worden!

Meer berichten