Kom ook langs bij Kerstival Haarlem
Kom ook langs bij Kerstival Haarlem ((Foto: Ten minste Houtbaar))

Kerstival warmt Oostpoort op tijdens de feestdagen

HAARLEM - Een nieuw kerstfeestje voor Haarlem tussen station Spaarnwoude en Ikea! Tussen 20 december en 3 januari organiseren 20Tree en Aland het Kerstival. Dit festival verbindt kerst, duurzaamheid, creativiteit en lokaal ondernemerschap.

Kerstival wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Haarlem en de Rabobank. Bezoekers leren op het festival meer over duurzaamheid. Bijvoorbeeld hoe zij producten kunnen repareren die ze anders weg zouden gooien. Er worden ook verschillende evenementen georganiseerd. Zo kan de sportieveling zich wagen aan een potje disco curling, wordt er in samenwerking met Outdoor Cinema een documentaire getoond en is er op de dag na Kerst een diner voor dak- en thuislozen van het Leger des Heils. Op het festivalterrein staat een kleine (houten) kerk, een schaatsbaan en diverse kramen. Allemaal op een duurzame manier gebouwd, van hout wat anders weggegooid zou worden.

Ontwikkelingen in het gebied

De plek van het festivalterrein valt in de ontwikkelzone Oostpoort, dit is een gebied waar een nieuwe stadsentree komt. Verschillende partijen zoals de gemeente, ondernemers, provincie en grote bedrijven bouwen in een alliantie aan het toekomstbeeld voor Oostpoort Haarlem.
Met het organiseren van Kerstival houdt het wat de organisatoren betreft niet op. Het terrein heeft de naam Tenminste Houtbaar gekregen. De bedoeling is om op het terrein meerdere evenementen te organiseren en zo het gebied op te warmen voor de ontwikkelingen die gaan komen.

Meer berichten