Kunstlijn 2020 geannuleerd

Algemeen
Geen Kunstlijn dit jaar in Haarlem.
Geen Kunstlijn dit jaar in Haarlem. (Foto: Kunstlijn Haarlem )

HAARLEM - Tijdens de persconferentie van 13 oktober heeft de regering, in de strijd tegen Covid-19, onder meer een verbod afgekondigd op alle evenementen. De organisatie van de Kunstlijn is daardoor genoodzaakt om Kunstlijn 2020, die zou plaatsvinden in het weekeinde van 31 oktober en 1 november, te annuleren. 

Kunstlijn 2020 gaat niet door. Voor deze editie stonden ruim 180 kunstenaars ingeschreven op circa 100 locaties. In goed overleg met de gemeente en veiligheidsregio waren de coronarichtlijnen op orde en onlangs nog geactualiseerd. Met nog twee weken te gaan tot het evenement waren de voorbereidingen in volle gang en op de rit.

Een aantal tentoonstellingen kan plaatsvinden, omdat er geen verdere beperkingen zijn opgelegd aan culturele instellingen. Zo is de centrale tentoonstelling in Kunst Centrum Haarlem zoals gepland te bezoeken van 17 oktober tot en met 7 november. Ook de tentoonstellingen in onder meer het Provinciehuis, de Vishal, Museum Haarlem en de Kloostergangen gaan op eigen gelegenheid door. Een volledig overzicht van de tentoonstellingen is te vinden op de website van de Kunstlijn.

Kunstlijn 2021

De deelnemende kunstenaars en locaties zijn inmiddels door de organisatie op de hoogte gesteld. Zij heeft hierbij de hoop uitgesproken op 5, 6 & 7 november 2021 weer een Kunstlijn-weekeinde als vanouds te kunnen organiseren.

Kunstlijn Haarlem

De Kunstlijn is een jaarlijks terugkerend evenement van en voor hedendaagse kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Tijdens het eerste weekend van november zetten deelnemende kunstenaars hun deuren open voor publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn dan te bezoeken in open ateliers, galeries, winkels en musea.