VIDEO

Geef Haarlemse kinderen op voor een kinderlintje

Algemeen

HAARLEM - Even geen volwassenen, maar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar komen in aanmerking voor een lintje. Haarlemse kinderen die iets bijzonders voor een ander, voor de stad of voor zijn of haar omgeving doet of heeft gedaan, ding mee. Mits deze kinderen zijn voorgedragen.

Aanmelden voor 16 november

Dus, draag een kind aan die bijvoorbeeld altijd de buurt opruimt, de buren helpt met klusjes of andere kinderen helpt met sporten? Kinderburgemeester Quinten de Lange mag 3 lintjes uitreiken op 23 november 2020, de 775e verjaardag van Haarlem.

Volwassenen en kinderen mogen een kind opgeven. Doe dit vóór 16 november door een e-mail met motivatie te sturen naar Nominatie kinderlintje De Kinderraad kiest uit alle inzendingen 3 kinderen uit die het lintje krijgen. Een groepje kinderen die iets bijzonders hebben gedaan telt als 1 lintje.

Haarlem heeft sinds 26 augustus 2020 een kinderraad en een kinderburgemeester. Jur Botter, wethouder Jeugd: “Kinderen zijn niet alleen de toekomst, ze zijn ook onderdeel van de maatschappij waarin wij nu leven. Zij zijn betrokken bij zaken die vandaag en nu spelen. Geven commentaar met een onbevangen blik. Ze hebben een andere kijk op dingen, anders dan volwassenen. Die andere kijk op onderwerpen komt ook in de kinderraad naar boven. Het verrijkt daarmee onze blik op Haarlem.”

Afbeelding