Corona in de regio: meer dan 2000 mensen positief getest

Algemeen
Helaas loopt het aantal besmettingen weer op en zijn er weer striktere regels in Zaanstreek-Waterland..
Helaas loopt het aantal besmettingen weer op en zijn er weer striktere regels in Zaanstreek-Waterland.. (Foto: Stockfoto)

HAARLEM -  Afgelopen week steeg het aantal meldingen van COVID-19, het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal IC intensive care-opnames verder.  Het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is de afgelopen week in Haarlem opnieuw gestegen ten opzichte van de voorgaande week. Dat blijkt uit de wekelijkse update van de cijfers van het RIVM. 

In de afgelopen twee weken (van 7 tot en met 20 oktober) is het virus bij 797 inwoners vastgesteld. Vorige week waren er 560 mensen besmet. Negen mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, twee personen zijn overleden. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er in Haarlem 2102 inwoners positief getest op het coronavirus. Afgelopen dag werden er 80 Haarlemmers positief getest.


In Heemstede werden vorige week 64 nieuwe coronabesmettingen gemeld over de laatste twee weken, een lichte daling ten opzichte van de weken ervoor. Deze week werden 91 positief geteste personen gemeld. Daarnaast werden er twee Heemstedenaren in het ziekenhuis opgenomen met corona en zijn er twee mensen aan het virus overleden. In totaal zijn er tot nu toe 347 Heemstedenaren positief getest op het virus.

In Zandvoort stijgt het aantal positief geteste inwoners gestaag, de afgelopen week is het aantal besmettingen over de laatste twee weken gestegen van 45 naar 55. Er werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal Zandvoorters dat tot dusver positief getest is, is 192.

In Bloemendaal werden 96 inwoners de afgelopen twee weken positief getest (vorige week 68). Ook was er sprake van een ziekenhuisopname is er één inwoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn er in Bloemendaal 290 inwoners positief getest op het coronavirus.