‘Wij Telen Groente’ op NPO2

Algemeen
Kom meer te weten over het telen van biologische groenten.
Kom meer te weten over het telen van biologische groenten. (Foto: aangeleverd )

HAARLEM - Steeds meer mensen vinden hun weg naar ‘Wij Telen Groente’ in Haarlem, het stadslandbouwbedrijf waar biologische groente wordt geteeld en geoogst.

Er is op dit moment op het land en in de kas nog steeds het een en ander te oogsten. Denk bijvoorbeeld aan herfstgroenten als Pompoen, pastinaak en boerenkool. Maar er is zelfs nog sla van het land en de laatste paprika’s uit de kas.

Volgens de vereniging was het een prachtig seizoen. Een enorme diversiteit aan groente is gedurende het seizoen voorbijgekomen. Van aardbei tot watermeloen en van spinazie tot augurk.

Het aantal oogstdeelnemers is flink toegenomen, zowel in de kas als op het land. Dat betekent dat steeds meer mensen kiezen voor biologische onbespoten groenten. Maar dat betekent niet dat we “vol” zitten. Je kan je nog steeds aanmelden als oogstdeelnemer. Dat kan via www.wijtelengroente.nl. Langskomen tijdens de oogsttijden kan altijd. ‘Wij Telen Groente’ is ook te zien op TV bij Binnenste Buiten, op 29 oktober om 18.45 op NPO 2. Kijken dus!