UPDATE

Mr Bigg vandaag herenigd met baasje

Algemeen
Mister Bigg en zijn baasje Danny zijn vrijdag met elkaar herenigd.
Mister Bigg en zijn baasje Danny zijn vrijdag met elkaar herenigd. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM – Na twee weken van elkaar gescheiden te zijn geweest, zijn de Haarlemse Danny en zijn geliefde hond, de inmiddels bij menig Haarlemmer bekende ‘Mr Bigg’, op vrijdag 6 november met elkaar herenigd.

Eigenaar Danny is dolblij dat hij Mister Bigg weer in zijn armen kan sluiten, zo blijkt ook uit zijn video op Facebook waarin de hondeneigenaar zijn emoties de vrije loop laat. 

Bekijk de video hieronder (of klik hier als de video van Mister Bigg niet afspeelt):

Tegenover het Haarlems Nieuwsblad laat Danny weten dat de zaak geseponeerd is en dat hij ‘vrijdag thuis moest blijven om zijn hond weer in ontvangst te nemen’. Politie Haarlem bevestigde dit.

Mr Bigg in beslag genomen

Mister Bigg werd eind oktober in beslag genomen omdat volgens handhavers van de gemeente ‘het welzijn van de hond in het geding’ was. Danny herkende zich hier absoluut niet in en ook veel Haarlemmers zetten zich de afgelopen weken in het dier weer terug te krijgen bij zijn baasje.

De Haarlemmer is blij dat het hoofdstuk afgesloten kan worden. “Al hoop ik maandag nog wel wat te horen van de burgemeester, maar verder ben ik niet uit op schadevergoeding of wat dan ook. Ik heb liever dat de zaak netjes opgelost wordt voor alle partijen.”

Quality time met baasje 

Via het Haarlems Nieuwsblad bedankt Danny graag nog iedereen die zich de afgelopen tijd inzette Mister Bigg naar huis te krijgen. “In het bijzonder mijn advocaat Iwan Appel, die zelfs midden in de nacht bereikbaar was. Die verdient echt een extra blijk van waardering.”

Wat hij als eerst gaat doen als hij Mister Bigg weer terug heeft? “Een lekkere lange strandwandeling maken, zodat hij weer even de ruimte kan pakken die hij zo gemist heeft en we wat quality time met zijn tweeën kunnen doorbrengen.”


Mr Bigg en zijn baasje vertrokken na de hereniging direct naar het strand. - Facebook