Wethouder Snoek stapt op

Algemeen
Wethouder Snoek stapt op.
Wethouder Snoek stapt op. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Op woensdag 11 november heeft wethouder Merijn Snoek (Financiën, Sport en Openbare Ruimte) bij de gemeenteraad en het college van Haarlem zijn vertrek aangekondigd.

“Na ruim 12,5 jaar actief geweest te zijn in de Haarlemse politiek als fractieondersteuner, raadslid en wethouder, is het tijd om mijn plek af te staan aan iemand met frisse energie”, aldus Snoek. “Ik dank het CDA Haarlem, de gemeenteraad en alle Haarlemmers voor het in mij gestelde vertrouwen.”

wethouder merijn snoek vertrek

Snoek was 12,5 jaar actief in de Haarlemse politiek

Wethouder Snoek laat weten het een geweldige ervaring te hebben gevonden zich als volksvertegenwoordiger en bestuurder in te zetten voor de stad waar zijn kinderen zijn geboren. “Onze gemeente is prachtig en ik ben trots op de bijdrage die ik heb geleverd. Nu is het tijd voor nieuwe ervaringen.”

Burgemeester Jos Wienen: ”Het is heel jammer dat we een fijne collega in het college, een scherpe portefeuillehouder met breed draagvlak in de samenleving en in de raad verliezen. Ik heb begrip voor zijn duidelijke keuze en wens hem
veel succes en plezier in zijn verdere loopbaan.”

Opvolger

Met het oog op een soepele overgang verzoekt wethouder Snoek het CDA Haarlem een opvolger te zoeken. In afstemming hierop zal hij op een later moment formeel ontslag indienen, zodat er geen gat valt tussen zijn vertrek en de aanstelling van zijn opvolger.

Bron: Gemeente Haarlem