Milieuzone in Haarlem voor dieselvrachtwagens

Algemeen
De gemeente Utrecht heeft vanaf 1 januari 2015 al een milieuzone, voor personenauto’s en bestelbusjes.
De gemeente Utrecht heeft vanaf 1 januari 2015 al een milieuzone, voor personenauto’s en bestelbusjes. (Foto: Google Street View)

HAARLEM - Haarlem buigt zich over het invoeren van een milieuzone. De zone zou moeten gaan gelden voor het centrum en omliggende wijken, oftewel het ‘Centraal Stedelijk Gebied’ en ingaan op 1 januari 2022.

Het college van B&W heeft hier op 27 oktober een ontwerpbesluit over genomen. Nu is het aan de Haarlemmers. Nog tot 18 december kan iedereen het besluit bekijken en eventueel bezwaar maken tegen onderdelen uit het plan. 

Milieuzone Haarlem: het plan

Het plan voor de milieuzone inzien? Dat kan via de gemeentewebsite, waar je ook een kaart van de precieze zone vindt. 

Krijgt de milieuzone uiteindelijk een ‘go’, dan mogen per 1 januari 2022 dieselvrachtwagens de binnenstad niet meer in, tenzij ze voldoen aan emissieklasse 6

Tekst gaat verder onder de foto.

milieuzone haarlem dieselauto's
In de gemeente Utrecht geldt vanaf 1 januari 2015 een milieuzone voor personenauto’s en bestelbusjes. - Google Street View

Milieuzone Haarlem: meer weten?

Op woensdag 25 november organiseert de gemeente tussen 19.00 en 20.30 uur een online informatiebijeenkomst. Heb je eigen ideeën over de zone? Dan kun je die tijdens deze online bijeenkomst aan de gemeente voorleggen. Aanmelden doe je via milieuzone@haarlem.nl.