Corona in Haarlem: lichte stijging

Algemeen
Het aantal coronabesmettingen in Haarlem is weer licht gestegen.
Het aantal coronabesmettingen in Haarlem is weer licht gestegen. (Foto: RIVM)

HAARLEM - Het aantal coronabesmettingen in Haarlem is de afgelopen week weer iets gestegen. Dat blijkt uit de meest recente coronacijfers van de Veiligheidsregio Kennemerland van 15 november.

GGD Kennemerland benadrukt dat het belangrijk is dat inwoners zich ook bij milde klachten laten testen. Er is voldoende testcapaciteit en de doorlooptijd tot de uitslag is sterk teruggelopen.

Corona in Haarlem

Begin vorige week (week van 9 t/m 15 november) daalde het aantal Haarlemse besmettingen in eerste instantie, maar aan het eind van de week naam het aantal positief geteste Haarlemmers juist weer toe: daar waar begin vorige week nog 44,8 mensen per 100.000 inwoners coronapositief bleken te zijn en dat snel daalde naar 11,7 mensen op woensdag, telde onze stad afgelopen zondag 15 november 28,2 positief geteste Haarlemmers.

Bekijken we de cijfers van de afgelopen vijf weken, dan kunnen we concluderen dat het aantal besmettingen in Haarlem over het algemeen daalt.


Over het algemeen daalt het aantal coronabesmettingen in Haarlem. - RIVM

XL-teststraat Schiphol opent deze maand

GGD Kennemerland, als onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland, opent deze maand op Schiphol (P4) een XL-teststraat. De opbouw hiervan is gestart.

Nieuwstips voor het Haarlems Nieuwsblad? Deel ze via redactiehln@rodi.nl of onze redacteur Wendy. Volg de laatste corona-updates en ander Haarlems nieuws ook via Facebook en Instagram.

Over het algemeen daalt het aantal coronabesmettingen in Haarlem.