Willem schreef 775-jaar Haarlem-lied

Algemeen
Willem Brand schreef 'Mijn Haarlem en ik' voor het 775-jarig bestaan van de stad.
Willem Brand schreef 'Mijn Haarlem en ik' voor het 775-jarig bestaan van de stad. (Foto: John van der Wal)

HAARLEM - Op 23 november 2020, morgen dus, is Haarlem precies 775 jaar een stad. Die verjaardag wordt - al dan niet op aangepaste wijze - dit jaar groots gevierd. Zo ook door Willem Brand, die een lied schreef over zijn liefde voor Haarlem.

Komt de naam Willem Brand je bekend voor? Dat kan kloppen, want Willem spreekt voor het Haarlems Nieuwsblad wekelijks met vitale ouderen. Artikelen in die rubriek lees je wekelijks in de krant.

Dorpsoudste van Haarlem

Terug naar Willem en zijn liefde voor de provinciehoofdstad, want waar komt die precies vandaan? Willem: “Net als velen ben ik in Haarlem blijven plakken voor de liefde. Zoals je in het lied kunt horen, duurde het even voor ik besefte wat Haarlem in zijn mars had. Zo ontdekte ik langzamerhand de duinen, het strand, de Haarlemmerhout, de markten en natuurlijk de mooie monumenten en verdwaalstraatjes.”

De laatste zestien jaar kun je Willem dagelijks in De Hout vinden. “Ik leerde er zoveel leuke mensen kennen dankzij mijn terriër Spike. En ik werd lid van voetbalclub Allinace ’22, dat was ik de club moreel verschuldigd. Door een reisje met het vriendenteam in Rome leerde ik namelijk mijn vrouw kennen. Nu, jaren later en twee kinderen rijker, voel ik me een soort dorpsoudste van Haarlem.”

Nummer Haarlem 775 jaar beluisteren

Beluister het nummer ‘Mijn Haarlem en ik’ van Willem Brand hieronder of via deze link.

Haarlem 775 jaar in coronatijd

Op 23 november in het jaar 1245 kreeg Haarlem van graaf Willem II stadsrechten. Dit jaar is het dus precies 775 jaar geleden dat Haarlem een stad werd. Vanwege corona is het programma voor de viering iets aangepast. Je leest het op https://bit.ly/haarlem775jaar.